Door de aankomende versoepelingen inzake het coronavirus, zal het mogelijk zijn om, naar jaarlijkse gewoonte, ons clubkampioenschap te organiseren.  Dit jaar voorzien we echter een periode van 4 weken om de verschillende wedstrijden af te haspelen.

We beginnen eraan op maandag 22 juni 2020 en eindigen op zondag 19 juli 2020.  De finales zullen gespeeld worden op een latere, nog nader te bepalen, datum. 

We maken opnieuw een onderscheid tussen enerzijds dames en anderzijds heren.  Er zijn dus 2 reeksen, met bijhorend 2 clubkampioenen.

  • Clubkampioen Dames :  vanaf 3 punten tot en met 50 punten
  • Clubkampioen Heren :  vanaf 3 punten tot en met 50 punten

De reeksen zullen opnieuw in tabelvorm gespeeld worden, analoog zoals vorig jaar.  Dit betekent dat er gewerkt wordt met rechtstreekse uitschakeling.
Enkel Heren 1 (3 - 50)
Enkel Dames 1 (3 - 50)

Om de lagere klassementen te beschermen, zullen de reekshoofden (hoge klassementen) in de eerste rondes echter nog niet deelnemen.  We zullen spelen met een kwalificatietabel onder de lagere klassementen, waarbij de winnaars op de hoofdtabel geplaatst worden bij de hogere klassementen.  De spelers die hun eerste ronde in de kwalificatietabel verliezen, zullen nog één extra wedstrijd spelen.  Hierdoor zal iedereen minstens 2 wedstrijden spelen, tegen een gelijkwaardig gerangschikte speler. 

Alle bovenstaande wedstrijden worden gespeeld naar 2 winnende sets.  Een eventuele derde set betreft een volledige set en geen super tiebreak.

De inschrijving én bijhorende planning van de wedstrijden zal, net zoals bij officiële tornooien, gebeuren via de website van Tennis Vlaanderen.