Ook dit jaar organiseren we terug een clubkampioenschap, dit over een periode van 3 weken.  We beginnen eraan op maandag 1 juni 2020 en de finales worden gespeeld op zaterdag 20 juni 2020.

Dit jaar zullen we enkel een onderscheid maken tussen dames en heren.  Er komen dus met andere woorden maar 2 reeksen en bijhorend 2 clubkampioenen.

  • Clubkampioen Dames :  vanaf 3 punten tot en met 50 punten
  • Clubkampioen Heren :  vanaf 3 punten tot en met 50 punten

De reeksen zullen opnieuw in tabelvorm gespeeld worden, analoog zoals vorig jaar.  Dit betekent dat er gewerkt wordt met rechtstreekse uitschakeling.

Om de lagere klassementen te beschermen, zullen de reekshoofden (hoge klassementen) in de eerste rondes echter nog niet deelnemen.  We zullen spelen met een kwalificatietabel onder de lagere klassementen, waarbij de winnaars op de hoofdtabel geplaatst worden bij de hogere klassementen.  De spelers die hun eerste ronde in de kwalificatietabel verliezen, zullen nog een verliezersronde spelen.  Hierdoor zal iedereen minstens 2 wedstrijden spelen, tegen een gelijkwaardig gerangschikte speler. 

Alle bovenstaande wedstrijden worden gespeeld naar 2 winnende sets.  Een eventuele derde set betreft een volledige set en geen super tiebreak.

De inschrijving én bijhorende planning van de wedstrijden zal, net zoals bij officiële tornooien, gebeuren via de website van Tennis Vlaanderen.